Berita Terkini

Andy Cole menyelar Bruno dan Rashford

1a294546 6d0b 42a1 Bc93 0b6c41913b97

Legenda Manchester United, Andy Cole telah mengkritik Bruno Fernandes kerana mengeluh berterusan selepas kekalahan kepada Newcastle United Ahad lalu.

Fernandes bermain selama 90 minit penh dalam persembahan hambar dari pasukan Erik ten Hag.

Kemenangan untuk Magpies menyaksikan mereka melonjak ke tempat ketiga di hadapan United..

Dengan Tottenham bermain seri menentang Everton yang boleh mengeluarkan Red Devils daripada Liga Juara-Juara buat masa ini ditangga kelima..

Terdapat banyak yang diperkatakan selepas kekalahan itu, tetapi Andy Cole secara khusus mengambil alih Magnifico dari Portugal, menyelarnya kerana keluhan berterusannya yang muncul dalam perlawanan demi perlawanan.

Semasa separuh masa pertama permainan di St James’ Park, Bruno Fernandes merayu dengan cara biasa untuk mendapatkan penalti, selepas dia menyangka Fabian Schar telah tersandung dia di dalam kotak.

Pengadil, Stuart Atwell, pantas menolak rayuan, tetapi Fernandes berkeras untuk meneruskan proses dan bangun tepat di hadapan pengadil.

Penyerang lagenda Andy Cole bercakap tentang perkara ini selepas perlawanan it dan tidak terkesan mencadangkan bahawa pemain tengah itu hanya mengalami satu lagi ‘keluh kesah’nya.

“Tiada hampir penalti,” kata Cole

“Saya rasa sebagai pemain kita tahu sama ada ia penalti atau tidak kerana rakan sepasukannya akan menyokongnya 100%. Ia bukan penalti, tetapi Bruno mengalami satu lagi keluhan.”

Dia juga sangat mengkritik seorang lagi bintang United dalam Marcus Rashford, menunjukkan dia bersalah atas tandukan Callum Wilson yang meletakkan Magpies di hadapan.

“Jika anda melihat kedudukan Callum Wilson untuk gol kedua, dia telah menjatuhkan bahunya tiga atau empat kali. Rashford tidak tahu di mana dia berada. Anda perlu memberikan segala-galanya untuk membersikan bola itu Wilson mempunyai tandukan yang jelas.

“Ia teruk, pertahanan yang teruk – saya di sini bukan untuk menyerang sesiapa tetapi Rashford tidak tahu ada sesiapa di belakangnya.”

Sumber : United In Focus

Lain-Lain Artikel