Berita Terkini

Amad Diallo dipinjamkan ke Sunderland

Amad-Diallo-dipinjamkan-ke-Sunderland

Amad telah menyampaikan mesej ketika dia melengkapkan perpindahan secara pinjaman ke Sunderland. Pinjaman tersebut tidak dimasukkan sebarang syarat pembelian dan ini bermakna, Amad masih berada dalam perancangan United pada masa hadapan.

Ini merupakan pinjaman kedua Amad dalam kariernya, selepas berkhidmat di Rangers pada separuh kedua musim lalu. Dia dijadualkan menyertai Feyenoord musim lalu sebelum kecederaan menghalang perpindahan itu daripada terus maju.

Pinjaman itu merupakan peluang untuk Amad menyesuaikan diri dengan bola sepak Inggeris, menyertai kelab Manchester United, Hannibal, Ethan Laird dan Alvaro Fernandez dengan menandatangani pinjaman untuk Liga Championship.

Ini nampaknya menjadi strategi yang jelas kepada United untuk mempersiapkan pemain muda dengan lebih baik untuk peluang bermain dalam kesebelasan utama pada masa hadapan.

Amad memberitahu laman web Sunderland bahawa dia optimis dengan kehadirannya secara pinjaman dan merasakan dia telah memilih dengan baik. Sunderland kini menduduki tempat ke-12 dalam liga Championship selepas tujuh perlawanan. Mereka telah dinaikkan pangkat daripada Liga Divisyen Satu musim lalu.

Amad berkata: “Saya berasa baik dan sangat positif mengenai peluang ini, jadi saya gembira berada di sini. Ia adalah pengalaman yang hebat untuk bermain dengan Manchester United, tetapi saya berada di sini untuk cabaran baru dan saya mahu mencuba yang terbaik untuk membawa banyak kejayaan kepada kelab.”

“Saya rasa bagus dari segi fizikal dan saya rasa ini adalah pasukan terbaik untuk saya maju dan walaupun saya tidak pernah ke Stadium Light sebelum ini, saya tahu penyokong mereka hebat jadi saya harap kita boleh menang banyak perlawanan bersama-sama. “

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar