Berita Terkini

Alvaro Morata pilihan terakhir United perpindahan January ?

CF9C0D58-CC74-400A-ADB5-09E89EA24497

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag telah dikatakan meluahkan kekecewaannya dengan pendekatan yang terlalu santai kelab itu semasa saga perpindahan Cody Gakpo.

The Red Devils telah dikaitkan dengan Gakpo sejak enam bulan lalu, tetapi Liverpool telah meninggalkan mereka dalam perlumbaan untuk mendapatkan tandatangannya…

Pemain berusia 23 tahun itu bersedia untuk menyertai kelab Liverpool. Perkara tersebut membuatkan kem United terutama Ten Hag kesal dan tidak berpuas hati..

Oleh disebabkan perkara tersebut, United sedang mengintai untuk membawa masuk bekas penyerang Chelsea iaitu Alvaro Morata.

Erik ten Hag memerlukan penyerang tetapi Alvaro Morata bukan jalan penyelesaiannya..

Selepas membelanjakan lebih daripada 200 juta pada jendela perpindahan musim panas, United hanya mempunyai sedikit dana untuk jendela yang akan datang.

Gakpo adalah penyerang berkualiti tinggi yang jarang ditemui pada bulan Januari untuk perpindahan tetap.

Dengan Liverpool merampas percubaan United untuk mendapatkannya, Red Devils kini terpaksa terjun ke pasaran pinjaman.

Penyingkiran awal Cristiano Ronaldo menyebabkan Ten Hag kekurangan pilihan penyerang tengah. Januari untuk bekas penyerang Chelsea, Alvaro Morata.

Morata disebut-sebut sebagai salah satu pilihan untuk menggantikan Ronaldo, tetapi perpindahan in akan menjadi satu kesilapan besar buat United.

Dia bermain 72 perlawanan untuk Chelsea, hanya menjaringkan 24 gol dan terlepas banyak peluang. Dia akhirnya dijual kepada Atletico Madrid. Morata akan menjadi alternatif yang buruk kepada Gakpo dan menunjukkan bahawa United telah ketinggalan dengan dasar pengambilan Liverpool.

Rakan sepasukannya Joao Felix juga telah dikaitkan dengan perpindahan pinjaman ke Old Trafford tetapi kelab Sepanyol itu mahu United membayar yuran pinjaman dan menampung gaji penuh pemain itu.

Ini akan membawa jumlah kos kepada €22 juta selama enam bulan, jumlah yang enggan dibayar oleh gergasi Liga Perdana itu

Sumber  : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar