Berita Terkini

Alvaro Fernandes menikmati sepanjang pinjaman di Preston

FE172D73-FED3-470D-B044-8912077211F9

Pemain muda Manchester United, Alvaro Fernandez, yang kini dipinjamkan ke Preston North End, telah beraksi baik sepanjang perpindahannya ketika ini.

Pada permulaan musim, pemain pertahanan muda itu memutuskan untuk berpindah ke kelab Championship untuk mendapatkan bola sepak senior buat kali pertama.

Selepas pada mulanya melalui akademi di Real Madrid, anak muda itu berpindah ke Manchester United pada 2020.

Dia adalah pemain yang hebat untuk kelab selepas Barcelona dan Manchester City juga mengejar bek kiri yang sangat berbakat itu.

Walaupun cemerlang dipinjamkan, dia juga telah berkawan dengan siapa dia pasti akan berhubung sepanjang karier bola sepaknya.

Pemain pertahanan Bambo Diaby yang menyertai Preston enam bulan sebelum Fernandez telah bercakap kepada media melalui Lancashire Post mengenai persahabatan itu.

“Dia seorang lelaki yang sangat istimewa, dia seperti adik lelaki saya,” kata Diaby.

“Anda perlu menjaga semua yang dia lakukan tetapi dia seorang lelaki yang sangat baik.  Saya sentiasa bersamanya kerana lebih mudah untuk kami faham kerana kami orang Sepanyol.”

“Apabila kami berada di luar padang, saya fikir kami bermain bola sepak yang serupa kerana kami bermula di akademi di Sepanyol jadi kami memahami antara satu sama lain tetapi kadang-kadang saya tidak dapat melihatnya kerana dia jauh dari saya.”

“Saya perlu memahami lebih banyak bahasa Inggeris supaya saya boleh mendapatkan lebih ramai rakan”

Fernandez telah membuat 27 penampilan Preston.

Adalah jelas untuk melihat bahawa anak muda itu mempunyai masa depan yang cerah di hadapannya dan pastinya mahu kembali ke United dengan beberapa pengalaman bola sepak senior.

Erik ten Hag mungkin merombak bek kirinya pada musim panas ini dengan Alex Telles dan Brandon Williams mungkin akan pergi.

Fernandez boleh sama ada kembali untuk pramusim atau dipinjamkan semula musim depan untuk menambah pengalamannya musim ini.

Sumber : The People Person / Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar