Berita Terkini

Alex Telles meninggalkan Manchester United pada musim panas?

Alex Telles Meninggalkan Manchester United Pada Musim Panas

Telles adalah salah seorang pemain yang menyertai Manchester United pada musim panas tahun lalu. United telah membeli Telles dari FC Porto dengan bayaran sekitar 13 juta Euro.

Telles diklasifikasikan menghadapi kesukaran dalam musim pertamanya bersama United. Dia tidak dapat bersaing dengan Luke Shaw di pertahanan sebelah kiri United. Prestasi Luke Shaw ketika ini sanggat menakjubkan sehinggakan Telles hanya mampu memanaskan bangku simpanan.

Dilaporkan dari Calciomercato, Telles telah membuat keputusan mengenai masa depannya. Dia memutuskan untuk meninggalkan Manchester United pada musim panas ini.

Menurut laporan itu, Telles telah bersedia untuk berhijrah kepasukan baru. Dia merasakan bahawa dia tidak diberi peluang yang cukup untuk membuktikan kemampuannya. Sehingga prestasi terus menurun.

Itulah diantara punca sebenar perkara tersebut. Selain itu, terdapat banyak kelab yang berminat untuk mendapatkan khidmat Telles pada musim panas akan datang. Di antaranya adalah kelab dari Serie A yang dilaporkan berminat untuk mendapatkan Alex Telles.

Kebanyakan pasukan sedia maklum dengan kemampuan Telles, terutama ketika dia bermain dengan pasukan Porto di Liga Portugal. Oleh itu, Manchester United dikatakan bersedia menerima tawaran dari kelab-kelab tersebut pada musim panas nanti.

United dilaporkan akan menjual pemain pertahanan itu dengan harga sekitar 30 juta Euro.

Lain-Lain Artikel