Berita Terkini

Alasan Edinson Cavani

Alasan Edinson Cavani

Melihat prestasi yang memberangsangkan pada musim ini, pasukan pengurusan dan jurulatih United ingin melanjutkan kontraknya. Kontrak Cavani akan berakhir secara rasmi pada akhir musim ini.

Namun, sebaliknya, ada ura-ura menyatakan Cavani dilaporkan mahu meninggalkan United. Dia sedang didekati oleh kelab Argentina, Boca Juniors. Sebelum ini, Cavani meminta masa dari pengurusan Red Devils. Dia ingin berbincang dengan keluarganya dan rakan rapat mengenai masa depannya. Edinson Cavani merancang untuk memberikan jawapannya kepada pengurusan Manchester United pada minggu ini.

Menurut laporan media Argentina, Depo, Cavani sudah berbincang dengan pasukan pengurusan dan pegawai kejurulatihan di Manchester United. Dia sudah mengatakan bahawa dia tidak akan terus bersama United bagi musim hadapan.

Cavani memilih untuk berhijrah ke Boca Juniors. Dia dilaporkan memilih untuk berpindah kerana ingin tinggal bersama keluarganya. Keputusan Cavani ini pasti akan mengubah perancangan kem pasukan Manchester United. The Red Devils pasti akan mulai mengutamakan pencarian penyerang baru pada musim panas ini.

Lain-Lain Artikel