Berita Terkini

Aksi penyelamatan De Gea selamatkan United..

6D0FD3DB-1AB3-46D6-8E9E-78C28DE5E090

David de Gea berada dalam prestasi cemerlang pada Malam Tahun Baru ketika Manchester United memastikan kemenangan 1-0 Liga Perdana Inggeris ke atas Wolverhampton Wanderers..

Perlawanan itu telah dipertandingkan dengan sengit sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan tidak ada kejutan bahawa keputusan 0-0 pada selang masa separuh masa.

Gol Marcus Rashford pada minit ke- 76 mengesahkan kemenangan Red Devils, tetapi keadaan mungkin berbeza jika tidak kerana refleks kuat De Gea.

Penjaga gol Sepanyol itu berada dalam prestasi yang baik untuk United musim ini dan dia melakukan penyelamatan yang hebat ke arah kirinya daripada sepakan percuma Ruben Neves.

Menjelang penghujung, Raul Jimenez menghasilkan tandukan kuat ke arah gawang tetapi De Gea berjaga jaga untuk membuat reaksi hebat menyelamatkan United.

De Gea adalah penting kepada kemenangan di Midlands dan jelas menunjukkan mengapa United harus memuktamadkan kontrak jangka panjang baharu dengannya dalam masa terdekat.

Perjanjian semasa pemain Sepanyol itu akan tamat pada Jun tahun depan dan hierarki telah memutuskan untuk tidak mencetuskan lanjutan setahun dalam kontrak £375,000 seminggu.

Sebaliknya, mereka telah memulakan perbincangan mengenai pembaharuan baharu dengan potongan gaji. Pada pendapat, United tidak perlu berfikir panjang untuk melanjutkan tempohnya.

De Gea masih mempelajari kemahirannya mengedar dari belakang tetapi pemain Sepanyol itu perlu dipui kerana keinginan untuk meningkat di bawah Erik ten Hag musim ini.

Bintang yang dinilai €15 juta itu mempunyai purata lebih banyak hantaran dan bola panjang setiap perlawanan berbanding penggal lalu.

United diidamkan untuk menandatangani beberapa penjaga gol kebelakangan ini termasuk Diogo Costa dari Porto tetapi mengekalkan De Gea dan berbelanja besar untuk penyerang marquee lebih masuk akal.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar